4 цитруса, които помагат за отслабване

Цитрусовите плодове са известни с високото съдържание на витамин С, но консумацията им може да ви помогне да постигнете желаната фигура. Според научни изследвания, помагат на организма по- бързо да преработва мазнините.

citrusi-otslabvane

1. Мандарина. Учени от клиника „Майо“ коментират, че е богата на вода , което я прави натурален диуретик, а и съдържа малко захар. Една мандарина средна по размер съдържа 40- 45 калории. За да се възползвате от антиоксидантите на плода, както и за да изгаряте повече калории, всеки ден трябва да ядете по две мандарини.

2. Лимон. Ако искате да отслабнете, не пропускайте да включите лимона в ежедневното си меню. Може да го включвате към салата си или към някоя напитка, но без захар. Лимонът съдържа веществото глутатион, което ще пречиства черния ви дроб.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

citrusi-dieta

3. Портокал. Съдържа 50 калории, което нищо за диетата ви. Може всеки ден да си хапвате от вкусния цитрус.

4. Грейпфрут. Ускорява топенето на калориите. Съдържа само 27 калории. Ще ви зарежда с енергия. Не само ще ви помогне да отслабнете, но и да стегнете тялото си. Яжте от този плод поне два пъти седмично.

Лимонът съдържа растителна фибра и пектин, които са задължителни за доброто храносмилане. Помага на работата на панкреаса и помага за производството на жлъчен сок.

Храненето, богато на пектин, предпазва от рак на червата.

Ако имате някакви проблеми със стомаха, когато приемате тези плодове на гладно, особено портокала, могат да причинят тежест и неразположение.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *