Топ 10: Лоши навици, които съсипват фигурата ни

За да сме винаги във форма, трябва да се храним здравословно и балансирано. Но освен това, трябва да избягваме цял списък от вредни навици, които съсипват тялото ни. Нека прегледаме някои от основните, така че да внимавате с тях.

loshi-navici

10. Гледане на телевизия. Проблемът е, че за да го правим, трябва да прекараме часове наред седнали или легнали, без никакво движение. Този навик говори за заседнал начин на живот, който е най- рисковият фактор за затлъстяване.

9. Бърз обяд. Бързото хранене винаги е синоним на лошото хранене. Първо, заради типа храни, които обикновено избираме. Второ, пречи на стомаха да храносмели правилно.

8. Използвате всеки момент, за да ядете. Ако постоянно тъпчете нещо в устата, трябва да се отучите от този толкова вреден навик, който съсипва фигурата ви.

„ТОП СИЛУЕТ SLIM“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

7. Бърза храна. Ако от време на време прибягвате до гадната храна, няма да е проблем. Но ако го правите доста често, може да си създадете сериозни здравословни проблеми, при това не само свързани с фигурата ви.

6. Ядете, когато ви е гадно. Това е емоционална реакция към храната. Отново, не е проблем, ако се случва рядко. Но ако при вас е редовно, трябва да изкорените навика.

ketchup

5. Нямате време за спорт. Ако перфектното ви оправдание да не тренирате е, че нямате време, има и такива спортове, които няма да ви отнемат много.

4. Забравяте да закусвате. Повечето хора пропускат това време – дали защото нямат време, дали защото си мислят, че така ще отслабнат. Истината е, че пропускането на закуската е сред основните фактори, които водят до затлъстяване.

3. Не знаете какво ядете. Ако не обръщате внимание на етикетите, със сигурност фигурата ви ще пострада, защото не знаете какво съдържа храната.

2. Ядете от скука. Също често се среща и води до затлъстяване. За да се справите, намерете здравословни заместители на това, което обикновено ядете – най- добре помислете за зеленчуци и плодове.

1. Социално затлъстяване. Изследванията показват, че ако приятелите ви са с наднормено тегло, доста е вероятно и вие също да сте. Ако с компанията ви липсват здравословни вечери и движение, подтикнете ги да се ориентират към по- здравословния живот.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *