Отслабвайте като контролирате порциите

dieta-minus-500-kal

Много пъти сме чували, че за да отслабнем, трябва да ядем по- малко. Така или иначе, трябва да се научим да ядем по- малки порции, за да сваляме килограми балансирано. В противен случай, можем да предизвикаме хранителен дефицит или дори да напълнеем за кратко време.

Стомахът свиква

Стомахът има едно невероятно свойство: свиква с количеството храна, което приемаме, за кратко време. Ако обърнете внимание, можете да забележите как свиква с едно и също количество храна, по едно и също време, само за няколко дни.

Тази характеристика улеснява до голяма степен целта, която сме си поставили. Трябва да се прави винаги така, че да осигуряваме на тялото необходимите му хранителни вещества. В противен случай, организмът може да реагира по отрицателен начин и да затрудни отслабването.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

hrana-sled-30

Как да го постигнем?

За да привикнем стомаха си към количествата, които искаме, трябва да следваме тези съвети:

Не оставяйте да минат повече от 4- 5 часа без да сте яли. Важно е да не ядете нищо, когато се храносмила храната от предното ядене, но не трябва и да гладувате дълги часове, защото така ядем повече следващия път.

Между отделните хранения можем да хапнем пресен плод, кисело мляко или нещо пълнозърнесто. Тази храни ни засищат, дори с малко количество.

Отделно от храненето, трябва да свикнем да пием повече течности, вода и чай най- вече. Много често бъркаме жаждата с глада.

Кога изчезва глада?

Изследванията показват, че истинският глад не продължава повече от 15- 20 минути. Хората, които се хранят бавно и дъвчат добре храната, са засищат пълноценно за разлика от тези, които се хранят бързо. Може сами да се уверите като направите този опит у дома.

Емоционален глад

Много често прекаляването с храна се дължи на някакъв емоционален дефицит. Затова трябва да се научим да не правим връзка между емоциите и чувството на глад. Обикновено в такива моменти, правим и много лош избор на храната.

Ключът е в 80- е процента

Трябва да се научим да спираме да ядем, когато вече чувстваме, че сме леко сити, макар и не напълно. Това означава, че трябва да запълним капацитета си на 80%.

Ако спрете да ядете, въпреки че все още усещате глад, ще видите как след няколко минути ще изчезне.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *