Храни за вечеря, от които не се напълнява

vecherya-1

Грижата за храненето е фундаментална, за да поддържаме подходящото тегло и за да се отървем от излишните килограми. Въпреки че това, което се яде на закуска и като следобедна закуска е много важно, вечерята е това хранене, на което трябва да обърнем специално внимание.

Причината е, че през последните дневни часове физическата активност е сведена до минимум, тъй като наближава времето за лягане и не се извършват дейности, които да изискват изразходването на калории.

Нека разгледаме кои храни можем да ядем вечерта, за да не напълнеем:

ЗНАЧЕНИЕТО НА ВЕЧЕРЯТА

Балансираното хранене е много важно, за да не напълняваме вечерта, както и да си помогнем с отслабването. Когато сме приключили с всички дейности за деня, е време да намалим приема на калории, тъй като тялото се приготвя за сън и вече трябва да почива.

Ако в този момент на деня ядем много калорична или тежка храна, организмът ни няма да може да използва калориите за функционирането си и те ще се натрупат под формата на мазнини. Леката вечеря позволява приема на хранителните вещества и намалява апетита, без да преядем.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

hrana

ПРОТЕИНИТЕ

Отлична алтернатива, когато търсим храни, които можем да консумираме вечер, за да не напълнеем. Това са протеините, сготвени по някой от следните начини: на пара, на фурна, на грил или сготвени. Има много варианти, които могат да се ядат вечер и които ще ни заситят.

На вечеря можем да ядем следните протеини:

– Месо като телешкото, пилешкото или пуешкото, сготвени леко и с малко мазнина.
– Бяла риба, лека и лесна за храносмилане. Веднъж седмично можем да разнообразяваме, като изберем някоя по- тлъста риба, като сьомгата, риба тон или сардините.
– Едно варено или попарено яйце. Никога пържено.

ЗЕЛЕНЧУЦИ

Те са много разумен вариант за късна храна, от която няма да напълнеем. Съдържат фибра, витамини и хранителни вещества с малко калории и са идеални за вечеря. Но е препоръчително да избягваме бобовите култури, тъй като могат да причинят храносмилателни проблеми през това време на денонощието.

Можем да изберем спанак, тиквички, тиква, артишок и моркови. Могат да се консумират на крем- супа, пюре или цели.

МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ

Ако не искате да готвите, но искате да поддържате фигура и да вечеряте леко, обезмаслените млечни продукти са отличен вариант. Киселото мляко и сиренето са перфектни за вечеря. Може да се комбинират с протеини или зеленчуци за по- пълноценно хранене.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *