Мазнините не трябва да липсват в диетата ви за отслабване

riba-kaltsii

Ако сте на диета за отслабване, помнете, че не трябва да изключвате напълно мазнините, тъй като те трябва да представляват 10% от общия прием на калории през деня. Важно е да знаем, че има полезни мазнини, от които тялото ни задължително се нуждае, и вредни.

Ако си мислите, че като изключите всички мазнини от диетата си ще отслабнете, сте в дълбока грешка. Мазнините имат важни функции в тялото ни и трябва да осигуряват 10% от калориите ни през деня.

Наситените мазнини са т.нар. вредни мазнини. Увеличават холестерола и триглицеридите и са враг на красивата фигура. Обикновено ги приемаме чрез рафинираните въглехидрати, месото. Не трябва да ги изключваме обаче напълно. Най- вече когато източникът е месото. Полезни са за ставите, съединителната тъкан, косата, кожата, ноктите. Помнете обаче, че количеството трябва да е малко и да не идва от рафинираните въглехидрати.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

maznini-otslabvane

Ненаситените мазнини обикновено са доста подценявани, въпреки че са по- здравословния вариант. Съдържат се в рибата, богата на омега- 3, ядките, бобовите, олиото, зехтина. Поддържат нивата на мастноразтворимите витамини като А, К, Д, Е. Участват в редица метаболитни реакции, свързани с невротрансмитерите, хормоните, мозъка, костния мозък, кожата и костите.

Ако прекалено много ги ограничим в диетата си за отслабване, рискуваме повишаване на риск от остеопороза, загуба на паметта, депресия, ранна менопауза, косопад, чупливи нокти, мускулна слабост, намаляване на зрението и пр. Полезни са и за здравата и хидратирана кожа.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *