10 вида храни, които водят до напълняване и целулит

Целулитът се появява поради много фактори като хормонални промени, наследственост, лошо кръвообращение, стрес, липса на спорт, и др.

celulit-mitove

Има ли специална диета срещу целулита?

Няма точни диети или храни за премахване на целулита. Трябва да свалите излишните килограми и да ядете възможно по- малко „вредни“ храни.

„БИО- КОД“ – ГЕЛЪТ СРЕЩУ СТРИИ И ЦЕЛУЛИТ! ВИЖ ТУК

1. Наситени мазнини. Тази мазнини са опасни за здравето, защото увеличават лошия холестерол и предизвикват проблеми с кръвообращението. Също така предизвикват и бързо качване на килограми – сметана, масло, наденици, колбаси, майонеза, и др.
2. Газирано. Един от основните причинители на наднормено тегло и затлъстяване, особено сред деца, тийнейджъри и млади хора.
3. Много сол. За да се предпазим от целулит, трябва да намалим приема на сол, защото задържа течности. Така тъканите се издуват и целулитът става още по- забележим.
4. Храни с малко фибри. Високия прием на фибри предпазва от напълняване, както и от различни видове заболявания. Яжте овес, семена, ядки, бобови култури и пр.

burza-hrana
5. Пържена и панирана храна. Избягвайте ги, ако искате да отслабнете.
6. Пълномаслени млечни продукти. Съдържат много мазнини и увеличават теглото ни. Заменете ги с обезмаслени или нискомаслени варианти.
7. Алкохол. Увеличава мазнините и целулитът става по- видим. Алкохолът е много богат на калории.
8. Бяла захар. Тя е рафиниран въглехидрат и ако прекаляваме с употребата й, приемаме много празни калории. Захарта и захарните изделия са основни причинители на наднорменото тегло и затлъстяването.
9. Мазно месо. Тези меса увеличават теглото и водят до поява на целулит. Избирайте си натлъсто месо като пилешко, пуешко, риба и пр.
10. Трансмазнини. Съдържат се в сладкиши, пържени картофи, растително масло, бърза храна, бисквити, тестени изделия и пр. по- опасни са от наситените мазнини.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *