Как да отслабна след 40

След като минете 40- те, метаболизмът започва да се забавя и това е основната причина да се отслабва по- бавно. Но не е невъзможно да го постигнете – просто трябва да спазвате някои правила, за да се адаптирате към новия ритъм на тялото си.

otslabvane-sled-40

Основна метаболитна норма
Показва минималното количество калории, от които тялото се нуждае, за да извършва нормално функциите си. Тази норма зависи от възрастта, пола, хормоналните стойности и други фактори.

„ТОП СИЛУЕМ СЛИМ“ – ЗА БЕЗКОМПРОМИСНО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

Изчисляване на метаболитната норма:

Мъже: 66, 4730 +((13, 751 х тегло (кг))+ (5, 0033 х височина (см)) – ((6, 55 х възраст (години))

Жени: 65, 51 + ((9, 463 х тегло (кг)) + (1,8 х височина (см)) – ((4, 6756 х възраст (години))

Приемайте подходящия брой калории
Децата могат да приемат доста повече калории, без да напълняват. Причината е в движението иotslabvane-40 метаболитния ритъм според възрастта. Когато минем 40, забелязваме, че обичайния брой калории не ни помага да отслабнем. Определете количеството калории, които трябва да консумирате, за да отслабнете, според метаболитната си норма.

Яжте полезни храни с малко калории
Тялото ви се нуждае от определени количества вещества дневно. Не трябва да се лишавате от тях в името на това да приемате по- малко калории. Избирайте по- малко калорични храни, които обаче имат висока хранителна стойност, най- вече плодове, зеленчуци, фибри и протеини.

Спете достатъчно
Колкото по- възрастни ставаме, толкова по- малко ни се спи. Но има определен минимум, който трябва да покриваме. Сънят е много важен за метаболитния процес, а малкото сън затруднява отслабването.

Тренирайте редовно
Когато сте били по- млади навярно по- лесно сте отслабвали, като само сте спазвали определено хранене. Но след 40 редовното движение подпомага метаболизма ви. Не само ще го засилите, но ще избегнете и загубата на мускулна маса. Редовни разходки, йога, плуване и др.

Направете си медицински преглед
Проверете щитовидната си жлеза. Много възрастни имат заболяване, но не го знаят, а това забавя осезателно метаболизма. Затруднено отслабване, умора, студени крайници и проблеми с кръвообращението трябва да се проверят с изследване на щитовидната жлеза.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *