Как да намалите приема на калории

Ако сте решили да отслабнете, една от фундаменталните стъпки е, освен диетата и упражненията, да се научите как да не прекалявате с калориите. Понякога прекомерната консумация на калории, която ни затруднява в отслабването, е по- скоро свързана с това каква храна и напитки да избираме. Ето някои съвети как да избягвате излишните калории:

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП- ПРОДУКТЪТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! 

kalorii-namalqvane

Избягвайте излишните мазнини: подправки и масла.
Всеки грам мазнина добавя 9 калории към храната. Не е лесно тази цифра лесно да нарасне, като имаме предвид допълнителните подправки като майонеза, масло, сосове и пр. Гледайте за следите калориите, които добавят към ястията ви и ще можете да избегнете 500 калории дневно.

Избягвайте напитки с подсладители
Не само трябва да следите калориите в храната, но също и в напитките. Газирано, сокове, шоколадово мляко: напитки от този тип доставят празни калории под формата на захар и подсладители. Заместете 3 чаши дневно от тези напитки и вода и така ще намалите приетите калории с 450.

Внимавайте с напитките в кафенетата
В днешно време кафенетата са мястото, където прекарваме доста време и пием напитки със kafeсметана, сиропи, сладолед и пр. Всяка такава чаша може да ви достави 400- 450 калории.

Избягвайте рафинираните храни
Почти всички рафинирани храни и полуфабрикати имат добавени сол, захар, мазнини. Изберете домашните рецепти.

Яжте подходящо количество протеини и фибри
Когато калориите не са празни, а доставят фибри и протеини, тялото получава хранителни вещества, които обработва и така няма да огладнявате. Този лесен съвет ще ви помогне да ядете по- малко.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *