Как да отслабваме без диети

диетиЗабравете за броенето на калории, за забраняването на храни и вманиачаването. Открийте начините, за да забравите за диетите.

Да живеете като робини на кантара, да броите калории и да си забранявате да отваряте хладилника не е най- доброто решение да отслабнете. Строгата диета е подходяща за определен момент, но няма как да се поддържате дълго време с нея. Храненето по балансиран начин промяната в някои навици могат да ви помогнат да отслабнете, без изобщо да се усетите.

За отслабване и топене на мазнините – „Диетин- комплект“. ВИЖ ТУК:

Вманиачаването по теглото изобщо не е здравословно и може да ви причини сериозни проблеми. Правилното хранене означава да ядете от всичко умерено и добре комбинирано. Много фактори влияят на метаболизма на човек, но освен ако няма някаква дисфункция, няма как да напълнеете, ако се храните правилно и извършвате умерено физическо натоварване.

Ако поемате приблизително толкова калории, колкото изразходвате, тялото е в баланс и няма да качвате килограми. За да го постигнете, трябва да развиете здравословни навици, които да се базират на следните принципи:

Хранете се по 5 пъти на ден. Започнете от сутрешната закуска, която включва обезмаслени млечни продукти, пълнозърнести храни и някакъв плод. Правят се две малки закуски – едната между 10 и 11 часа, а другата между 15 и 16 часа. Хапване нещо съвсем леко.

Разнообразно хранене. Монодиетите, които се базират на яденето на един продукт, е временно решение, но в дългосрочен план не е хубаво.

Умерено хранене. Дъвчете бавно, за да усилите усещането за ситост.

Комбинирайте правилно храните като използвате някои лесни принципи. Не включвате прекалено много диети1протеини в едно хранене, не трябва и да ги съчетавате с нишесте. Например, ако ядете месо, не го комбинирайте с ориз или картофи, а със зеленчуци или салата.

Здравословни навици

Въпреки че е трудно да се съчетае със забързания начин на живот, трябва да се върнем назад към природните храни. Понякога ядем малко, но неправилно. Ако бързата храна е основното, с което се храним, тялото ни поема много мазнини и почти никакви витамини и протеини. Гответе лесни ястие – риба или месо на скара, задушени зеленчуци, салата от паста и пр.

Друга важна промяна е свързана с поемането на течности. Тялото ни се нуждае от поне 1,5 литра течности, за да е във форма. Намалете или премахнете алкохола и напитките със захар. Заместете ги с вода, натурални сокове и чай. По този начин ще изхвърляте токсините и ще видите, че ще се чувствате все по- добре.

Начинът на готвене също определя дали ще пълнеем или не. Премахнете пърженото и панираното. Заместете ги с пара, скара, варене и фурна. Овкусявайте салатите със зехтин, намалете солта. Избягвайте калоричните сосове.

За да отслабнете и да сте здрави, трябва да включите някакъв спорт. Всяка физическа активност ще ви свърши работа. Не е задължително да ходите на фитнес – ходете, карайте колело, плувайте или просто използвайте стълбите.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *