Как да изчислим необходимия брой калории за деня

Когато решим да отслабваме, трябва да определим колко калории трябва да приемаме, за да постигнем желаното тегло. Дневният прием на количество калории е основен фактор за състоянието на теглото ни: дори да тренираме, ако не приемаме правилния брой калории, няма да постигнем целта си.

kalorii-otslabvane

КАК ДА ИЗЧИСЛИМ КАЛОРИЙНИЯ ПРИЕМ

Методът на основната метаболитна норма е първата стъпка, за да разберете колко калории са ви необходими в зависимост от теглото, височината и нивото на физическа активност.
След това обаче, тези калории трябва да се разделят между протеини, въглехидрати и мазнини, тъй като различните видове хранителни групи влияят върху отслабването или увеличаването на мускулната маса. Как да изчислим състава proteinov-metabolizamна дневния ни калориен прием?

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЕЗКОМПРОМИСНО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

ПРОТЕИНИ

1 грам протеин се равнява на 4 калории. 0, 75 грама протеини се пада на всеки половин килограм тегло на човека. Ако искате да увеличите приема на протеини, трябва да промените останалите приемате калории под формата на въглехидрати, за да не надвишите дневния калориен прием.

ВЪГЛЕХИДРАТИ

1 грам въглехидрати също отговаря на 4 калории. 0, 75 грама въглехидрати на всеки килограм се равнява на максималния прием на въглехидрати, които можем да поемаме. Винаги е добре да не достигаме до тази максимална стойност. Въглехидратът не трябва да съдържа захар.

ХРАНИ С МАСТНИ КИСЕЛИНИ

1 грам от тези мазнини се равнява на 9 калории. Жените могат да приемат не повече от 65 грама мазнини дневно, а мъжете – не повече от 88 грама. Това е при дневен прием от 2000 калории.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *