5 съвета за ускоряване на метаболизма

otslabvane-liato

Кардио упражнения. Тези упражнения са фундаментални за тренирането на метаболизма и изгарянето на повече калории. Трябва да правим кардио 4 дни седмично. Не оставяйте да минат повече от 2 дни, без да сте тренирали. Тук спадат тичането, ходенето на бърз ход, плуването, танцуването, карането на колело и пр.

Серии с висока интензивност. Ако включите в тренировката си серии с висока интензивност, изгаряме повече мазнини и ускоряваме метаболизма. Ако сте избрали тичане, първо за пет минути трябва да е леко, след това серия от 1- 2 минути с тичане с висока интензивност, след това за почивка тичане на бавен ход за около 1 минута. Повторете серията няколко пъти.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

problemni-zoni

Тежести. За да тренираме и да ускорим метаболизма, трябва да включим и тежести в тренировката си. Така тренираме мускулната маса, а това се отразява положително на метаболизма. В два дни от тренировката си комбинирайте тежестите с кардио. Но ако правите много интензивно кардио с голямо натоварване, не го съчетавайте с тежести. Включете ги, когато кардиото е по- леко.

Хранене. То е много важно, за да имаме бърз метаболизъм. Хранете се по 5 пъти дневно, за да го тренирате. Зеленчуците трябва да са силно застъпени, както и пълнозърнестите въглехидрати. Избягвайте храните, богати на захар и от рафинирано брашно.

Почивка. Ако спите малко, тенденцията за напълняване е по- голяма. Когато нямаме достатъчно енергия, тялото ни иска повече мазнини и калории. Трябва да спите по 8 часа.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *