10 начина да постигнем бърз метаболизъм

Нека разгледаме кои са десетте начина за ускоряване на метаболизма, така че да топим повече мазнини и да отслабваме по- бързо.

karane-na-kolelo

Всеки път, когато пием и ядем, метаболизмът ни се грижи поетите вещества да бъдат обработени и превърнати в енергия. Много фактори влияят на нашия метаболизъм: възраст, пол, тегло и пр. Колкото по- бърз е метаболизмът ни, толкова повече калории изгаряме. Сигурно познавате хора, които ядат, но не напълняват. Може би това чудо е въпрос на трениран метаболизъм или просто си е такъв.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Но и вие можете да го постигнете, като използвате нашите съвети за ускоряване на метаболизма:

1. Спете. Връзката между съня и метаболизма е директна. Когато не сме се наспали, сме по- гладни, нуждаем се от по- калорични храни. Липсата на сън забавя метаболизма.
2. Пийте зелен чай. Не само е източник на зелен чай, но и ускорява метаболизма. Не съдържа калории и може да пиете, колкото искате.
3. Увеличете интензивността на тренировката. Тялото свиква с упражненията и метаболизмът също. За да е в добър ритъм, включете интервали с висока интензивност, които вдигат рязко метаболизма.
4. Не пропускайте закуската. Доказано е, че когато закусваме сутрин, метаболизмът ни работи по- добре.

oves
5. Вдигане на тежести. Упражненията за мускули не само са полезни по естетически причини. При превръщането на мазнините в мускули метаболизмът е принуден да работи по- бързо и да харчи повече калории.
6. Пийте вода. Лесен начин за ускоряване на метаболизма и горенето на калории.
7. Включете някои пикантни подправки. Например, люта чушка – много е полезна за бърз метаболизъм. Това се дължи на веществото капсаицин.
8. 45 минути кардио три пъти седмично. Така ускорявате метаболизма си за часове, а може и дни напред.
9. Мислете, когато ядете. Някои храни действат върху ускоряването на метаболизма. Например, риба тон и грейпфрут.
10. Пийте чаша кафе сутрин. Ускорява кръвообращението и сърдечните удари.

БОНУС! Смейте се колкото можете повече!

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *