3 странни причини, от които се напълнява

napalnyavane

За да се справим с напълняването, обикновено първо решаваме да направим промени в начина ни на хранене и на движение. Но понякога дори това не е достатъчно. Предлагаме ви да погледнете 3 страни причини, от които може да се напълнее.

1. Избрали сте грешния диван. Стоенето пред телевизора не е единственият начин, по който диванът спомага за напълняването ви. Някои мебели съдържат химикали, които забавят възпламеняването в случай на пожар. Излагането на тези химикали обаче може да предизвика промени в метаболизма и напълняване, също болести, сред които диабет тип 2. Въпреки че някои производители на мебели са започнали да елиминират тези химикали, повечето още не са. Също така, редовно трябва да почистваме мебелите от праха, който е един от основните начини, чрез които тези химикали попадат в тялото ни.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

2. Не знаете какво всъщност прави крема за тяло. Същите химикали, които карат ръцете, тялото и лицето ви бързо да попиват крема, също увеличават риска от напълняване. Тези вещества могат да изменят действието на ендокринната ни система. Такива промени могат да доведат до напълняване.

3. Не сте пили пълномаслено мляко от деца. Обратно на всеобщото мнение, според някои учени пълномасленото мляко и млечни продукти с мазнина помагат да консумираме по- малко калории. Ново европейско изследване показа, че хората, които консумират млечни продукти с масленост са по- склонни към напълняване, отколкото хората, които консумират нискомаслени храни. Според учените, много от мастните киселини, които липсват от обезмаслените млечни продукти, са важен фактор, когато мозъкът получава сигнали за ситост. Т.е., чрез пълномаслените млечни продукти можем да се заситим с по- малко калории. Тези мастни киселини са важни и за правилното храносмилане и натрупването на мазнини.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *