Възможни причини за необяснимо напълняване

Ако приемаме повече калории, отколкото обикновено и се движим по- малко, е нормално да напълнеем. Но ако правите всичко, както обикновено, и въпреки това напълнявате? Трябва да се задълбочите във възможните причини за необяснимото качване на килограми.

napalyavane-metabolizam

Безсъние. Има два проблема при съня и напълняването: първият е интуитивен. Ако човек става късно, има по- голяма вероятност да похапва през нощта, като така се увеличава калориите. Вторият е биохимичен – какво става в тялото ни, когато не се наспиваме. Появяват се промени на хормонално ниво, които ни карат да ядем повече и да не се чувстваме достатъчно сити след хранене.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Стрес. Когато сме под стрес, тялото влиза в режим на оцеляване. Кортизолът, известен като хормон на стреса, се произвежда в по- големи количества и причинява увеличаване на апетита. После пък се утешава с по- калорична храна. Така бързо се напълнява… с много.

otslabvane-saveti

Антидепресанти. Някои видове могат да доведат до качване на няколко килограма. Могат да причинят и метаболитни промени, като увеличат чувството на глад. Случва се при 25% от хората, които ги пият от дълго време. Депресията сама по себе си също причинява проблеми с теглото.

Контрацептиви. Счита се, че някои жени, които взимат такива хапчета, могат да напълнеят от задържане на течности. Липсват обаче научни доказателства, че в дългосрочен план водят до увеличаване на теглото.

Ако от дълго време се опитвате да отслабнете или не знаете от какво сте напълнели, обърнете се към лекаря си.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *