Плодове, зеленчуци и ядки, ликвидират бактериални инфекции и тумори

  Голяма част от хроничните болести и сериозните заболявания могат да бъдат облекчени и даже излекувани с плодове, зеленчуци, ядки и корени. Куркумата и бадемите имат невероятен потенциал. Ябълките, чесънът и морковите са едни от най-здравословните. Това показват резултатите от 5-годишно изследване на Световната здравна организация.

Международен екип от учени създаде списък на храните, които въздействат ефективно върху болестотворните бактерии, вируси и тумори. „Задачата, която ни постави СЗО, беше мащабна, но резултатите от нашето проучване бяха изненадващи и силно обнадеждаващи. Една от целите ни е да популяризираме данните и да покажем на хората, че ежедневната консумация на някои храни се превръща в ефективна профилактика. Освен, че тези продукти са приятни на вкус, те намаляват до минимум риска от сериозни заболявания. Изследването обхваща всички континенти и поради тази причина някои болести и продукти могат да се сторят странни за хора, които живеят на различни географски ширини“, споделя един от ръководителите на екипа доктор Уолтър Новак.

Според специалистите морковите, лаймът, чесънът и лимоните са най-ефективни в борбата с раковите клетки. Лекарите твърдят, че редовната им употреба е идеалната профилактика срещу възникването на рак.

Хората с понижена имунна система трябва да наблегнат на дините, които са богат източник на калий и антиоксидантите ликопен и витамин С. Препоръчително е астматиците редовно да ядат чесън. Жълтеницата се лекува с репички и захарна тръстика. Холерата – с кокосово мляко, краставици и лук. Ако попаднете в страна, където лесно можете да се разболеете от дизентерия, яжте моркови, банани, чесън, фъстъци, нар и семена от манго. Обратният проблем – запекът се решава със зеле, бадеми, краставици, марули, лайм, царевица, фурми, смокини, стафиди, спанак и картофи. Всички те стимулират перисталтиката на червата и действат бързо и ефективно. Проблемите в тази област обхващат и хемороидите. Те се редуцират с лук, смокини, репички и лайм.

Глистите са паразити, за които европейците чуват, ако имат домашен любимец. Много хора смятат, че тези червеи отдавна не са заплаха за човека. Това е грешка, която може да се окаже фатална. За да унищожим попадналите в тялото ни яйца, е добре да похапваме пресен кокосов орех, моркови, папая, нар и домати.

Високата кръвна захар се намалява със сминдух, а диабетът – с грейпфрут, фъстъци, фасул, лайм, листа на манго, марули и амла. При сърдечни заболявания най-ефикасни са морковите, зелето, медът, аспержите, ябълките, лукът, чесънът, цитрусите, гроздето, лимоните, лаймът и стафидите. Високото кръвно налягане се регулира с банани, ябълки, чесън, лимон, лайм, овес и лук. Повишеният холестерол се смъква с листа от къри, ябълки, чесън, лайм, грейпфрут, лимон, овес, стафиди и слънчогледови семки.

За да нямате камъни в бъбреците, яжте домати и ябълки. Кокосът, грейпфрутът, фъстъците, медът и киселото мляко унищожават киселините. Артритът се лекува с банани, ябълки, манго, чесън и краставици. Ако имате проблеми със зъбите и венците, похапвайте сурови фъстъци, лайм, ябълки, нар, лук и спанак. Чесънът, черешите и куркумата потушават голяма част от възпаленията в организма. Ако имате проблеми с ерекцията – не бързайте да си купувате виагра. Наблегнете на бадемите и черния нахут и ще останете приятно изненадан.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *