Защо е полезно за жените да вдигат тежести

Може би си мислите, че вдигането на тежести не е полезно за жените, тъй като се притеснявате да не заприличате на мъже. Но ползите от вдигане на тежести са много – не само естетически, но и здравословни.

vdigane-na-tejesti

Вдигане на тежести за отслабване. Въпреки че мислите, че кардио упражненията са най- полезни за отслабване, идеалният вариант е не само да топите мазнините, но и за оформяте мускулите. Вдигането на тежести поне 2 пъти седмично намалява телесната мазнина с 30% само за 10 седмици. Колкото повече мускули имаме, толкова повече енергия е необходима, т.е., повече стопени калории.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП- ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК

Заздравява костите. Вдигането на тежести не само увеличава мускулната маса, но и подобрява здравето на костите. 6 месеца анаеробни упражнения увеличава гъстотата на tejesti-jeniминерали в костите. Така ще предотвратите остеопорозата.

Вдигане на тежести срещу депресия. Не само се чувстваме по- самоуверени, защото ставаме по- красиви, но и намалява риска от депресия. Физическата дейност намалява симптомите на депресия.

Изразходване на калории след тренировка. Когато вдигаме тежести, топенето на калории продължава и когато тялото вече е в покой. След един час анаеробни упражнения жената топи 100 калории в повече през следващите 24 часа. Така за една година ще отслабнете с 3- 4 кг повече.

Мускулна маса срещу диабет. Един от най- добрите начини да се справите с диабет тип 2 е трупането на мускулна маса. Вдигането на тежести не само топи повече калории на ден, но и намалява нивото на кръвна захар.

Вдигането на тежести ни прави по- силни. Това е ясно. С времето ще тренирате по- продължително време, защото ще сте достатъчно силни.

Тренировка с тежести за дупе и крака. ВИЖ ТУК:
http://youtu.be/uMDvhfA6Lr8

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *