Как да се храним през зимата, за да не напълнеем

През зимата слънчевата светлина намалява, а това води до увеличаване на апетита, което се предизвиква от увеличаването на хормона мелатонин. Той трябва да компенсира намаляването на слънчевата светлина.

zima-hranene

Същото се случва и с настроението на хората. Обикновено човек по- често се чувства потиснат и тъжен през зимата. Когато е студено тялото изисква по- калорична храна, а така излишните килограми започват да се трупат.

Какво да направим, за да не напълняваме толкова през зимата?

Възможно ли е балансираното хранене да ни предпазва от студа и в същото време да ни предпазва от напълняване?

През зимата се харчат повече калории, отколкото през лятото, въпреки че вършим едни и същи неща. Калорийния разход се увеличава с 5% до 10% при хората, които работа навън, свързана с много ходене.

Освен това, зимните дрехи ни създават усещането, че никой няма да забележи излишните килограми, но на пролет се чудим как да започнем да отслабваме.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

zima-kalorii-1

ЗИМЕН ДИЕТИЧЕН ПЛАН:

План за физическа активност:

Обикновено свързваме физическата активност с изтощителни упражнения, обилно потене, задъхване и сърцебиене. Не е задължително да е така. Тренировки като йога и пилатес тонизират мускулите и вода до изгарянето на още повече калории.

Хранене:

Важно да има разнообразие, за да не прибягвате винаги до най- лесното решение: филия с маргарин и лютеница, например.

Ако Смесите на сезонни плодове с консерва плодове без захар, консервантите поддържат тази плодова салата за повече време в хладилника.

Смесете парченца плодове с диетичен желатин.

Яжте веднъж дневно овес с обезмаслено прясно мляко и ½ с.л. мед.

Ако взимате антибиотици, яжте кисело мляко, което е пробиотик, за да поддържате чревната флора и фауна, която може да пострада от лекарствата.

Веднъж седмично правете голям зеленчуков бульон с най- различни зеленчуци. Прецедете го и го дръжте в хладилника, за да правите супи, манджи и пр.

Не стойте повече от 4 часа без да ядете. Трябва да поддържате метаболизма в действие. Порциите ви да са умерени. Внимавайте с количеството храна, което поемате.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *