Съвети за красива коса през зимата

Идването на студения сезон засяга виталността и еластичността на косата, но също така може да се отрази и на растежа й. Ето някои от най- добрите съвети как да се грижите за косата си през зимния сезон.

зима

Колкото повече се приближаваме към края на годината, намаляват слънчевите часове, климатът се променя, както и хранителните ни навици. Това, заедно с вятъра и ниските температури, засягат косата. Затова, трябва да обърнем по- специално внимание на косата си през този сезон.

Косата посърва от студа

Един от най- сериозните проблеми е липсата на блясък. Косъма е изграден от малки люспи, подпъхнати една под друга. Когато те са подредени хармонично, косата блести.

Срещу косопад и оплешивяване – лосионът „Ефект- 2“. ВИЖ ТУК:

Избор на неподходящ шампоан, прекаляване със сешоар или преса, климатичните условия – вятър и студ, засягат зима2директно люспите на косъма, които се изправят. Външно се изразява в липсата на блясък, а на допир – са грапави.

Ето някои практични съвети:

Последното измиване да е със студена вода. Топлината предизвиква разреждането на люспите на косъма, което прави косата безжизнена и чуплива.

Използвайте хидратиращ балсам след всяко измиване. Чрез балсама косата задържа влага, става по- гъвкава и по- блестяща.

Не прекалявайте със сешоари и преса. Това е директна топлинна атака срещу косата. Ако редовно използвате сешоар, го дръжте поне на 20 см от косата. Избягвайте агресивни процедури като изправяне и къдрене.

Излекувайте косата. След лятото, излагането на слънце и хлора, е възможно връхчетата да са цъфнали и сухи. Затова си направете подходяща прическа.

Хранете се здравословно. Растежът на косата изисква постоянство от страна на метаболизма, затова здравословното хранене е важно за здравето на косата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *