7 грешки в храненето, които повечето допускаме

hranene-otslabvane-1

Правилното хранене е фундаментално за доброто състояние на тялото и мозъка. Нашето съвремие обаче ни подтиква повече към вредните навици на хранене, които действат точно обратното.

Ето кои са най- вредните хранителни навици:

1. Пропускане на закуска. Това е най- важното хранене за деня. Банална фраза, но е абсолютна истина. След като тялото ни е получавало никаква енергия в продължение на 12 часа, трябва не само да я получи, но и от правилните източници. Закуската дава начален тласък на деня ни, зарежда ни с енергия и метаболизмът започва да изгаря калориите още от сутринта.

2. Не ядете достатъчно протеини. Въпреки че се чувствате сити след хранене, много често не избираме подходящите източници на вещества. Не пропускате да включвате порция протеини на всяко от трите основни хранения: закуска, обяд и вечеря.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

proteini-dieta

3. Оставяте много часове между храненията. Също често срещана грешка. Това само изостря глада и когато седнем най- после на масата, не можем да се спрем. Опитайте се да се храните на всеки 3 часа с по- малки порции храна.

4. Разчитате на калориите. Повечето хора си мислят, че като видят колко калории съдържа храната, ще разберат точно с колко се напълнява от нея. Но това е погрешна стратегия. Обръщайте внимание повече на съдържанието, на веществата, които ни осигурява дадена храна, а не на калориите.

5. Лишавате се от сладко за дълго време. Много често решаваме да намалим приема на храни, които пречат на отслабването. Основната грешка е, че зачеркваме храни, които ни харесват и обичаме, като сладкото, например. Това предизвиква абстиненция, която в един момент не можем да контролираме.

6. Не пием достатъчно вода. Това е много важна точка за здравословното хранене. Иначе няма как тялото ни да функционира правилно.

7. Прекалявате с рафинираните храни. Научете се да ги замествате със здравословни варианти, които не съдържат толкова консерванти.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *