Най- полезните хранителни навици, за да сме здрави и красиви

Доброто хранене е ключът към здравето и ни дава сила да се изправим срещу ежедневните предизвикателства. Освен това, ни помага да изглеждаме винаги във форма.

hranitelni-navitsi

Нека разгледаме кои са най- важните хранителни навици, които трябва да включим в ежедневието си.

1 . Закуска. Това е храненето, което ни дава началната енергия за деня, след като цяла нощ сме гладували. Затова не трябва да пропускаме закуската. Изследванията показват, че хората, които закусват, приемат по- малко калории през деня.

2 . Яжте плодове и зеленчуци. Изяждате приблизително по 700 грама зеленчуци дневно и по два плода. За да успеете, допълнете обяда и вечерята си с хубава, голяма салата, а за десерт изберете любим плод . Тези храни са основните ни източници на важни витамини и минерали, от които се нуждае организма ни. Освен това, помагат и да поддържаме фигурата си.

3 . Отделете време, за да отидете на пазара. Най- пресни и свежи плодовете и зеленчуците са на пазара, а не в zakuska-otslabvaneмагазина. Наблегнете на сезонните плодове и зеленчуци.

4 . Седнете. Никакво ядене на крак. Изберете си хранително ястие и седнете да го изядете на спокойствие. Дъвчете спокойно храната, наслаждавайте се на всяка хапка. Така ще облекчите храносмилането и ще дадете време на стомаха да усети, че вече не е гладен.

5 . Пийте зелен чай. Идеална напитка за след хранене. Съдържа много антиоксиданти и ускорява метаболизма. Намалява нивата на холестерол в кръвта.

6 . Носете вода. Където и да ходите, слагайте малка бутилка вода в чантата. Така ще сте винаги хидратирани и няма да задържате течности. Пийте поне по 1 литър вода на ден.

Надяваме се, че ще включите тези здравословни хранителни навици в ежедневието си!

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *