Сушените плодове предпазват здравето!

сушени плодове

Лесни за хапване при бързане, те са особено полезни за нашето здраве. Ето кои да изберете за тялото си.

При остеопороза хапвайте стафиди. Те са богати на бор, минерал, който намалява загубата на костна тъкан в менопаузата. Сложете шепа стафиди в йогурт, богат на калций и ето оптимална защита за костите. Среднодневният прием на бор е 1-2 милиграма, но за по-здравословен ефект, приемайте 3 милиграма.  При умора, на помощ ви идват фурмите.

Изтощението ви кара да копнеете за захарни десерти, а фурмите са чудесна алтернатива, със сравнително нисък гликемичен индекс, което означва, че те освобождават захарта си бавно и запазват енергийните нива стабилни, въпреки голямата си сладост.  Яжте ги с протеин – шепа орехи например, за да се чувствате сити. При подагра – сушени череши.

Сушените плодове предпазват здравето

Антоцианините, които съдържат са полезни при артрит, подагра и мускулна треска. Според американските учени, диета богата на череши намалява възпалителните показатели при животни с около 50 %. Ефективната доза при човека е половин чаша сушени череши два пъти на ден. При високо кръвно са полезни сушените кайсии. Те съдържат три пъти повече калий от бананите и следи от сол. Това е добре за поддържането на ниско кръвно, защото калият се противопоставя на способността на натрия да задържа вода.

При инфекции на пикочния мехур – закусвайте с червени боровинки. Две шепи намаляват способността  на бактериите Е. Coli да се прилепят към стената на пикочния мехур, поради проантоцианидините от боровинките.

Запекът лекуваме със сини сливи – 6 на брой всеки ден. Те са богати на сорбитол, който е мощен лаксатив. За анемия – смокини. Четири смокини на ден доставят четвърт от необходимото ни желязо. За да си набавим пълното количество – портокалов компот, витамин C подобрява усвояването на желязото от растителните източници.
ВИЖТЕ ВИДЕОТО:

http://youtu.be/aHBRIeyaL-s

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *