Как да ускорим растежа на косата след менопауза

След определена възраст жените започват да губят косата си и в качествено, и в количествено отношение. В днешно време да си 60 години не означава, че вече си стар, така че трябва да продължаваме да се грижим за външността си.

rastej-na-kosa

ПРОМЕНИ В КОСАТА ПРИ ВЪЗРАСТНИТЕ ЖЕНИ

Качественото и разпределението на косата не се променят само с възрастта, но и поради други причини, например, хормонални промени, лекарства или промени с щитовидната жлеза.

След 40 косопадът се увеличава заради остаряването, поради наследственост, но най- вече заради менопаузата.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ КОСОПАД И ОПЛЕШИВЯВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Косопадът може да е симптом за по- сериозно заболяване или заради лекарства. Например, дефицитът на желязо може да предизвика много силен косопад, независимо от възрастта. Хипотиреоидизмът може да направи косата тънка или да предизвика силен косопад. При диабетът става същото – стресът от болестта и хормоналните проблеми карат косата да пада и много трудно расте.

Хранене, в което липсват основни хранителни вещества, също отслабва косата при възрастни хора, чупи се и лесно пада. За да имате здрава коса, храненето ви трябва да съдържа витамин А, В (В6 и В12), С, биотин, мед, цинк, желязо.

Агресивните естетически процедури също много увреждат косата – боядисване, сушене със сешоар, преса и пр.

СЪВЕТИ ЗА РАСТЕЖ НА КОСАТА

Първо, трябва да направим някои промени в храненето си, като взимаме допълните дози от някои вещества. Например bqla-kosa-hranaвитамин А – моркови, зелени и оранжеви зеленчуци. Този витамин се превръща в ретинол и елементът помага за растежа на косата.

Витамин В намалява стреса, който може да имаме в този етап от живота си, и може да засегне загубата на коса. А витамин Д, който се произвежда когато се печем на слънце, стабилизира хормоните и системите в тялото.

Къната е сред растенията, които се използват най- много за растежа на косата. Но масажите са също много популярни начини, за да спрат косопада. Можем да смесим няколко капки кокосово мляко, бадемово мляко или зехтин, за да се засилят качествата и да имаме балсамиращ ефект. Масажът трябва да се прави всеки ден по 10 минути с върха на пръстите или кръгообразните движения. Ако искаме да увеличим кръвообращението по друг начин, можем да взимаме гинко билоба.

Можем да смесим с шампоана си листа от розмарин.

Пиенето на зелен чай пък намалява тестостерона в тялото и така прави косопада по- бавен и постепенен.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *