Ако косата ви не расте, ето 10 съвета, които ще ви помогнат:

kosa-3

Може би сте изпробвали различни неща, за да накарате косата ви да расте по- бързо, но така и не сте постигнали желаните резултати. Предлагаме ви няколко лесни и наистина работещи съвета, с които със сигурност ще забележите разликата:

1. Белтъци. Притежават много лечебни свойства и най- вече способността да обновяват и възстановяват косата мекотата и блясъка. Вземете две яйца и отделете белтъците – маската за косата ви е готова. Косата ви ще е много по- здрава и силна и ще расте по- бързо.

2. Не я сушете. Понякога сушенето на косата е неизбежно. Но ако можете да го избегнете, направете го. Ежедневното излагане на високи температури изобщо не е полезно за косата.

3. Включете протеин в диетата. Храненето е сред основните фактори, които влияят върху растежа на косата. Ако искате по- дълга коса, не забравяйте протеините, като риба, яйца, плодове и зеленчуци.

4. Третиране с балсам. За да имаме наистина дълга коса, трябва да я поддържаме здрава. Ако ни нанасяте балсам или хидратираща ампула всяка седмица, без съмнение ще видите разликата, тъй като ще е много по мека и блестяща.

„АНАГЕН- HR“ – КРАЙ НА ОПЛЕШИВЯВАНЕТО И БЕЛИТЕ КОСИ! ВИЖ ТУК:

kosa-krasiva

5. Етерични масла. Може да ги използвате по цялото тяло, тъй като много помагат за заздравяването на косата. Смесете три капки етерично масло от лавандула и три капки розмарин, две капки мащерка и още две капки кедрово масло. Ако имате масло от жожоба, също можете да го използвате.

6. Вода от лук. Вярно е, че мирише неприятно, но когато видите как расте косата ви, бързо ще се съгласите на жертвата. Сварете няколко глави лук и използвайте водата за косата си. Растежът ще започне почти веднага.

7. Маска от картофи. Направете пюре от три картофа, добавете им жълтък и малко мед. Маската е готова.

8. Алое вера + бренди. Изцедете малко течност от листо на алое вера и смесете с яйце и 50 грама бренди. Оставете да престои поне един час и после измийте косата със сместа.

9. Ябълков оцет. Смесете равни част ябълков оцет и вода. Използвайте сместа при всяко миене на косата.

10. Избягвайте продуктите със силикон. Колкото и да са атрактивни тези продукти, тъй като създават впечатление, че правят косата мека и здрава, всъщност са доста вредни. Затварят фоликулите, правят косата слаба и дори спират растежа на косата.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *