Как да пазим косата си през лятото

kosa-prez-lqtoto

През лятото косата ни също страда заради жегите, също като кожата. Хлорът и солената вода в морето също я увреждат. За да не увредите косата си през тези месеци, трябва да полагате за нея по- специфични грижи.

Когато ходим на плаж или басейн, не пропускаме да вземе мерки, за да предпазим кожата си от слънчевите лъчи. Същото трябва да правим и с косата. Лятото влияе доста зле на косата: високи температура, силно слънце, хлор, и пр.

Ако не вземем мерки, за да предпазим косата си, могат да се случат следните неприятни последици: загуба и промяна на цвета, липса на блясък, късане, цъфтене и косопад. Ето няколко полезни съвета:

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-slance

Ако се излагате за дълго време на слънце – заради разходка, спорт, планина, плаж, басейин и пр, покрийте косата си с шапка, кърпа и пр. Може да използвате и протектор за коса.

Мийте косата всеки път, когато е необходимо. Забравете за легендата, че е вредно да се мие косата всеки ден. Правете го всеки път, когато има нужда. През лятото косата ни трябва да е отлично хидратирана.

Използвайте масла и серуми срещу цъфналите връхчета. Правят косата мека, връщат естествения й блясък. Използвайте ги преди миене: 30 минути преди миене или още предната вечер.

Сушете косата си на въздух. Лятото е идеалното време, за да си почине косата ви от сешоари, преса и други подобни уреди. Високите температури разрушават косата, правят я тънка и късаща се.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *