Храни срещу косопад

косопад5През есента косопадът се превръща в кошмара на всяка жена. Започваме да се чудим как да се справим с този проблем. Сред най- здравословните и полезни решения е като внимаваме какво ядем.

Рядко си даваме сметка за връзката между косата и храненето. Има храни, които правят косата здрава и блестяща, докато други я изсушават. Като всяка клетка в тялото, така и космения фоликул има нужда от храна. Затова е важно да ядем и продукти, които заздравяват корена на косъма.

Лосион срещу оплешивяване и косопад „Ефект- 2“

Въпреки че здравословното хранене не може да реши проблем като оплешивяването, без съмнения нездравословното хранене лишава косъма от вещества, които го правят здрав и красив. Затова трябва да включим продукти, богати на протеини и витамини н менюто си.

ХРАНИ СРЕЩУ КОСОПАД

Зърнени, яйце и черен дроб. Те увеличават приема на биотин, който е много важен за здравето на кожата, косата и ноктите.
Портокал, червено цвекло и броколи. Позволяват ни да приемаме повече фолиева киселина, косопад6което ускорява множенето на клетките и образуването на бели и червени кръвни телца.
Месо, пълнозърнести зърнени, ядки. Носят ни витамин В и не позволяват на косата лесно да се чупи.
Миди, леща, шамфъстък. Доставят ни много желязо, който е много важен за капилярите.
Бобови и морски дарове. Богат източник на силиций.

ХРАНИ, КОИТО УВРЕЖДАТ КОСАТА

Захар. Според китайската медицина, захарта е сред основните причини за косопад, тъй като променя нивото на хормоните и инсулина. Изследвания също доказват, че захарта пречи на растежа на коса, причинява ранно побеляване на косата и нарушава еластичността на космите. Захарта намалява съдържанието на витамин Е, пречи на витамин В да се усвои от косата.
Сол. Прекомерната консумация може да увеличи косопада.
Газирани и безалкохолни. Изсушават косата и могат да причинят опадването й. Дори да са диетични, газираните питиета правят косата суха и слаба.
Мазни храни. Яденето на масло, пържено, колбаси и др, правят косата мазна и увеличават тестостерона, което ускорява оплешивяването.
Животински протеини. Пречат на тялото да усвоява от кръвта пикочната киселина, което предизвиква косопад.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *