Кои са най-лошите навици при хранене

Хранене

По време на хранене не е добре да се пият течности, особено газирани напитки, защото те раздуват стомаха и пречат на неговата нормална функция. Освен това, докато се храним или веднага след като сме приключили с яденето, не е хубаво да се пие чай, защото той съдържа голямо количество киселини, които затрудняват смилането на белтъка, приет с храната.

ХраненеСлед хранене не трябва да се ядат плодове. Плодовете, консумирани след храна, ще раздуят корема. Те се ядат преди основното хранене, защото се усвояват най-бързо. В противен случай загниват в стомаха.

Учени са доказали, че цигара, изпушена непосредствено след ядене, се равнява на 10 такива! Храната от стомаха се връща в хранопровода, а резултатът са газове, киселини и дори язва.

Изключително вредно е да се храним на крак или вървейки. При ходене ефективността на храносмилателната система се намалява и процесът ще е no-бавен и непълноценен. Човек трябва да се храни седнал, в спокойна обстановка, а при вървенето по улиците, докато яде, организмът му е подложен на стрес.

След обилно хранене в никакъв случай не трябва да се влиза в банята или в сауната. Причината е, че къпането предизвиква активизиране на кръвообращението към ръцете и краката, така че притокът на кръв се отдръпва от стомаха, където в този момент е най-необходим.

И накрая, не е добре да се отдадем на сън веднага след хранене, защото храносмилателният процес се дисбалансира и рискуваме да си докараме гастрит или стомашна инфекция.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *