Защо не успяваме да отслабнем?

otslabvane-6

Свалянето на излишните килограми може да се превърне в сложен въпрос, но не поради липса на воля или мотивация, а защото върху диетата ни влияят много други фактори. Фактори като хранене между основните хранения или начин на приготвяне на храната. Спазването на диета за отслабване е нещо повече от начин за бързо сваляне на килограмите – означава метод за заместване на вредните навици със здравословни. А когато говорим за диетата, най- важното е да изберем правилната.

Отслабването или поддържането на теглото не е въпрос само на мотивация. Означава също преглед и ревизия на навиците ни. Много често проблемът с наднорменото тегло се крие в липсата на балансирано хранене. Ако не променим вредните си навици: ядене на захарни изделия, хранене без график, минимално присъствие на плодовете и зеленчуците, няма как да намалим теглото си.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКС“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

bronzov-ten

Понякога само трябва да променим вредния навик в здравословен, без да се отказваме от него. Например, заместването на по- калоричната храна със здравословен вариант.

Изборът на храни е важен, както и начина на приготвяне. Ястията, приготвени на пара, скара или фурна съдържат по- малко калории, отколкото пърженото или панираното. В храненето си трябва да дадем приоритет на плодовете, зеленчуците, рибата, бобовите храни и зърнените храни.

Изборът на храна, за да отслабнем, е сред най- ключовите моменти. Не скачайте на ързите диети, които обещават гръмки резултати. Прекалено бързото отслабване обикновено води до йо- йо ефект. Преди да изберем подходящата диета, трябва имаме предвид и други фактори, като възраст, начин на живот, двигателна активност и пр.

Тегло и физическа активност

Упражненията са сред верните ни съюзници за идеално тегло. Затова е важно да ги практикуваме редовно. Дори обикновена активност като ходене е много полезна за тялото ни.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *