Херинга: полезна за костите, паметта и сърцето

heringa

Херингата е сред рибите, които съдържат най- много витамини Д и В12. Също така е богат източник на омега- 3 мазнини. Нека разгледаме някои от свойствата на тази невероятна риба.

Витамините Д и В12 са директно свързани със здравето на костите и паметта ни. Витамин Д помага за усвояването на калция, който е сред най- важните минерали за опорно- двигателната ни система. Херингата е сред храните, които съдържат най- много от този витамин. Една херинга дневно е напълно достатъчно да ни осигури необходимите количества витамин Д, който предпазва също от мускулна слабост и облекчава хроничната болка.

Витамин В12 подмладява паметта ни, като я поддържа активна и я предпазва. Всъщност, дефицит на този витамин може да доведе до загуба на паметта, дезориентация, промени в настроението, раздразнителност и др.

„СТАВИН- КОМПЛЕКС“ – КРАЙ НА БОЛКИТЕ В СТАВИТЕ И КОСТИТЕ! ВИЖ ТУК:

heringa-1

Херингата е много богата и на омега- 3 мазнини, които пазят мозъка ни здрав, а кръвоносната ни система в перфектно състояние.

Съдържа също витамин В6 и фолиева киселина. Те предпазват от сърдечни пристъпи. Предпазват от рак на гърдата и на дебелото черво. Добре е да съчетаваме рибата с богата гарнитура от зеленчуци.

Херингата е по- евтина от риба тон или сьомгата. Може да се приготвя по много различни начини. За да компенсираме солта, която се съдържа в рибата, най- добре е да я изпечем на фурна, като добавим различни зеленчуци, също печени.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *