5 здравословни причини да ядем череши

chereshi-1

Макар че има много причини, които ни карат да ядем череши и да ги използваме за приготвянето на различни рецепти, заради чудесния им вкус, плодът има и много свойства, полезни за здравето.

1. Повишават нивата на енергия. Както повечето плодове, и черешите съдържат натурална захар. Така подобрява настроението ни, както и енергията ни. Така че, следващият път, когато усетите спад в енергията, хапнете шепа пресни череши.Ще се почувствате много добре за отрицателно време.

2. Подобряват съня. Ако често имате проблеми със съня, черешите могат да ви помогнат да се справите. Следващият път, когато не можете да заспите, не бързайте да вземете поредното хапче. Просто през деня хапвайте повече череши.

chereshi-dieta

3. Полезни са за очите. Съдържат голямо количество витамин А, който пък участва в синтеза на бетакаротени. Те са много полезни за зрението и поддържат очите здрави. Ретинолът, който също се образува от витамин А, пази кожата здрава.

4. Предпазват от рак. Черешите помагат за предпазване от някои видове рак. Съдържат мощни антиоксиданти, които намаляват риска от рак и помагат да остаряваме здрави.

5. Подобряват храносмилането. Заради високото съдържание на фибри, подобряват храносмилателната система и намаляват нивата на холестерола. Не е необходимо да се тъпчете с тях. Една шепа е напълно достатъчно количество, тъй като съдържа ¼ от необходимото ви за деня.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *