Кои плодове са най- подходящи за отслабване

Ако спазвате нискокалорична диета за отслабване и в плана се казва, че можете да ядете плод като следобедна закуска или на вечеря, трябва да внимавате с избора си, тъй като не всички помагат за отслабването.

plodove-dietata

ПОЗВОЛЕНИ ПЛОДОВЕ В ДИЕТИТЕ

По принцип в диетите винаги са позволени да се ядат много плодове. Но трябва да знаем кои са подходящи за целите ни – това зависи от калории, които съдържа.

Освен че съдържат малко калориите, плодовете ни предлагат и други полезни качества като фибри, антиоксиданти, витамини и минерали. Препоръчително е да се яде от 3 до 5 пъти дневно, разпределени в закуската, обяда, вечерята и малките закуски.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

По принцип всички имат свойства за отслабване, тъй като съдържат малко калории, засищат, пречистват тялото, подобряват храносмилането и действат като антиоксиданти.

Диетата, която е богата на плодове и зеленчуци, помага за здравословното отслабване, кара ни да се чувстваме силни и yabalkaенергични.

Според някои учени, плодовете не трябва да се ядат по време на основните хранения като десерт, защото се губи основната част от полезните вещества. Ферментират в стомаха и забавят храносмилането. Съветват да ги ядем 2- 3 часа преди основните хранения, като малки закуски.

От друга страна, плодовете съдържат вещество, познато като фруктоза,което се превръща в глюкоза. Тази глюкоза трябва да се усвоява, за да не се натрупва като мазнини в тялото. В такъв случай се препоръчва да се ядат плодове сутрин, защото тогава метаболизма е най- добър.

Най- подходящите плодове за отслабване, които съдържат най- малко калории, са крушата, ябълката, кивито, мандарината.

СПИСЪК С КАЛОРИИТЕ НА ПЛОДОВЕТЕ

Стойността е въз основа на 100 грама плод:

Диня: 15 калории
Грейпфрут: 26 калории
Ягоди: 27 калории
Малини: 30 калории
Праскова: 30 калории
Пъпеш: 30 калории
Къпини: 35 калории
Слива: 36 калории
Круша: 38 калории
Боровинки: 41 калории
Мандарина: 41 калории
Ябълка: 45 калории
Смокиня: 47 калории
Череши: 48 калории
Кайсия: 52 калории
Портокал: 53 калории
Ананас: 55 калории
Киви: 56 калории
Грозде: 61 калории
Банан: 85 калории

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *