5 важни причини, за да ядем повече плодове

plodove-dieta

Консумацията на плодове е много важна заради приема на витамини и минерали, които съдържат. Но са важни и за функционирането на тялото ни, помагат ни да се хидратираме и да водим по- здравословен живот.

Ако още си мислите, че плодовете не са важни, прочетете за следните им свойства:

1. Помагат за контрола на диабета. Въпреки че диабетът е свързан със захарта, а плодовете съдържат, всъщност могат да ни помогнат при това заболяване. Важното е да знаем кои плодове можем да изберем и да ядем в определени количества. Най- полезните тук са авокадо, ябълка и грайпфрут.
2. Балансират нивата на холестерола. Някои плодове могат да увеличават холестерола, други пък намаляват натрупването на мазнини. Сред тях са: нар, портокали, киви, авокадо.

„ДИАБЕСТАН“ – ДИАБЕТ И КРЪВНО ПОД КОНТРОЛ! ВИЖ ТУК:

dieta-s-portokali
3. Помагат за отслабването. Няма как да отслабвате, ако не ядете достатъчно плодове. Освен че съдържат малко калории, помагат за пречистването на тялото. Сред най- полезните плодове за отслабване са: боровинки, грейпфрут, ябълка, портокал, ягоди и пр.
4. Доставят ни фибра. Плодовете съдържат голямо количество фибра. Сред най- богатите на фибра са: круши, ябълки, и пр.
5. Предпазват от анемия. Това е заболяване, което се характеризира с дефицит на желязо. Сред богатите на желязо плодове са: ябълки, смокини, банани, грозде, цитруси.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *