3 странни симптома на диабета

diabet-2

Не всички видове диабет тип 2 се представят с традиционните симптоми, като жажда, често ходене по малка нужда, изтръпване на ръцете и краката. Ето три по- странни признака на заболяването:

1. Имате странен сърбеж. Ако мислите, че е глупаво да се консултирате с лекаря си заради сърбеж, помислете два пъти. Диабетът засяга кръвообращението, което може да доведе до изсъхване на кожата и сърбежи. Доста пациенти диагностицирани с диабет, се оплакват от сърбежи по ръцете и краката. Ако редовната употреба на хидратиращ крем не решава проблема, попитайте лекаря си.

„ДИАБЕСТАН“ – ДИАБЕТ И КРЪВНО ПОД КОНТРОЛ! ВИЖ ТУК:

2. Вече не чувате толкова добре. Загубата на слуха може да е симптом на диабет. Ако ви се налага все по- често да увеличавате звука на телевизора или постоянно молите хората около да говорят на по- висок глас, помолете лекаря да ви направи изследване на захарта. Намаляването на слуха може да е ранен признак на диабет: хората с по- висока кръвна захар са с 30% по- висок риск от намаляване на слуха.

3. Хъркате като дъскорезница. Поне половината от болните от диабет тип 2 имат дихателни разстройства по време на сън. Силното хъркане и сънливостта през деня са добър повод да си проверите кръвната захар.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *