Храни за силна коса

Ако искате да имате хубава и здрава коса всеки ден, да намалите вредата от боята, пресата, третирането и слънцето, може да се възползвате от някоя от тези храни:

kosopad-proteini-3

КИВИ

Този вкусен плод е много богат на витамин С, който помага за усвояването на желязото от другите храни, които ядем. Това прави косата по- здрава. Добре е кивито да се комбинира с храна, като леща.

ЯДКИ

Съдържат протеини и други минерали, полезни за здравето на косата. Богати са и на селен, който подобрява здравето на скалпа. Мастната киселина омега- е и алфа линоленова киселина, които се съдържат в орехите, подхранват косата. Бадемите съдържат много цинк, който предпазва от косопад.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

yadki-dieta

ЗЕЛЕНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ

Броколи, спанак, зелено цвекло са богати на витамини и минерали, които предпазват косата. В случая с витамините А и С, произвеждат полезни мазнини за косата. Съдържат калций и желязо.

ЯЙЦА

Едно яйце съдържа 4 грама протеини и голямо количество В12. Ако ви липсва това вещество, се появяват по- рано сиви коси. Яйцата са богати на биотин, който се свързва с растежа на косата и ноктите.

ТЕЛЕШКО МЕСО

Съдържа големи количества желязо. Ако имаме недостиг от този минерал, е много вероятно да имаме и косопад. Доставя ни и калций, както и помага да го усвояваме по- добре от другите храни.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *