5 рецепти за млада и здрава коса

kosopad-meniu

Има много варианти за анти- остаряващи процедури, които можем да приложим на косата си. Може да изберете някоя от следните, за да имате мека, блестяща и млада коса.

1. Тоник от розмарин предпазва от бели коси. Най- сигурният знак, че остаряваме, са белите коси. Можем обаче да отложим появата им чрез тази рецепта с розмарин. За да го приготвите, сложете няколко стръкчета розмарин да се варят в тенджера с вода. След пет минути оставете да кисне, прецедете и отделете в стъклено шише. Нанесете върху косата, както обикновено, масажирайте скалпа с течността, от корените до върховете. Използвайте го поне четири пъти седмично.

2. Лосион от салвия и черен чай срещу бели коси. Подобрява състоянието на белите коси и забавя появата им.
Смесете в една тенджера един литър вода с 3 супени лъжици салвия и 3 лъжици черен чай. Оставете да се вари, докато течността се насити добре и после сипете в херметически съд, за да запазите. Всеки ден нанасяйте малко от течността и масажирайте скалпа и косата с пръсти.

„РЕСТАРТ 1-2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ БЕЛИ КОСИ! ВИЖ ТУК:

kosa-maska

3. Възстановяващо третиране с мед. Идеално средство срещу уврежданията на косата, причинени от слънцето и топлината. Използват се две натурални съставки, които хидратират и подхранват в дълбочина косата. В чист съд смесете пулпата от авокадо с три лъжици мед и един жълтък, докато се образува паста. Нанесете върху суха коса и оставете да действа 30 минути.

4. Балсам от зехтин и майонеза. Отлични продукти за грижа за косата и предпазване от вредите, причинени от околната среда. И двете съставки са полезни за хидратирането и придават мекота на косата. В съд смесете едно цяло яйце, 2 лъжици зехтин и 3 лъжици майонеза. Пригответе пастата и нанесете върху косата. Изчакайте да престои 30 минути.

5. Ексфолиант от жожоба и захар. За да елиминирате мъртвите клетки и мръсотиите, които се натрупват в скалпа, добра идея е да приготвим домашен ексфолиант с обикновено съставки като жожоба и кафява захар.

В чист съд смесете 2 лъжици масло от жожоба с 2-3 лъжици кафява захар. Нанесете върху косата и скалпа. Направете лек кръгов масаж, оставете да действа 20 минути и изплакнете с хладка вода.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *