Съвети за отслабване след 40

Ако вече сте на 40, сигурно сте осъзнали, че много лесно се качват килограми, а по- трудно се свалят. Това е нормално състояние, което се определя от възрастта. Но и на 40 можете да отслабнете, стига да изберете правилните стратегии.

otslabvane-40

Основната причина, поради което се отслабва по- трудно на тази възраст, е забавянето на метаболизма. Често води до йо- йо ефект след диетата.

Ето някои полезни съвети как да отслабнем и след 40:

1. Не използвайте строги диети. Не се опитвайте да свалите всички килограми за една седмица чрез екстремни диети. Така няма да компенсирате бавния метаболизъм.

2.  Модернизирайте храненето си. На 20 години сигурно сте имали нужда от около 2000 калории, но на 40 трябва да са с 300 по- малко. Затова открийте каква точно е калорийната ви нужда.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

dieta-saveti

3. Преборете стреса. Прекаляването с храна следобед и вечер също водят до бързо напълняване. Често това е проява на стрес. Пикът в производството на кортизол е между 15 часа и полунощ. Не яжте, потиквани от хормона, а се научете да го неутрализирате.

4. Увеличете двигателната дейност. След 40 трябва да правите поне по 45 минути аеробика 5 пъти седмично и 30 минути упражнения за сила 2 пъти седмично. Упражненията с гирички са най- подходящи.

5. Научете се да устоявате на изкушението. Реакцията на всяка жена спрямо отслабването е различна. След натоварен ден е нормално да усетите желание да изядете нещо изкушаващо и много калорично. Ако се подадете на изкушението, направете повече упражнения, за да неутрализирате ефекта.

Отслабването след 40 има своите усложнения, но с постоянство и решителност, можете да го постигнете.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *