10 навика, които ни пречат да отслабнем

Темата за затлъстяването и наднорменото тегло е сред най- актуалните здравословни проблеми. Отслабването не само подобрява външния ни вид, но и самочувствието ни, здравето ни, дори способността за концентрация.

Много често се чудим как сме напълнели, като уж не ядем много, като се движим. Причините може да са вредни хранителни навици, които провалят опитите ни за отслабване. Нека прегледаме най- разпространените 10.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

1. Бързо хранене. Този начин на хранене намалява производството на хормони, които ни карат се чувстваме сити. Това редуциране на хормони може да ни накара да преяждаме, а това води до затлъстяване. Така че, хранете се бавно и се наслаждавайте на всеки залък.
2. Порции. Внимавайте с големината на порциите. Не трябва да минавате дневната си необходимост от калории, за да можете да отслабнете.
3. Телевизия. Ако гледате телевизия повече от 5 часа на ден, това вече ви предразполага към затлъстяване, тъй като не обръщаме внимание на това, което ядем, и сме склонни към застояване. Така че, намалете времето пред телевизора иne-otslabva-saveti бъдете активни.
4. Недостатъчно вода. Ако пиете по две чаши вода преди всяко хранене, се отслабва по- лесно.
5. Нямате определено време за хранене. Ако ядете, докато работите пред компютъра или си играете на видео игра, не го правете. Тези навици увеличава апетита и предразполагат към затлъстяване и наднормено тегло.
6. Дресинг срещу подправки. Ако вече наблягане на салатите, внимавайте с дресинга и сосовете. Подправяйте с малко зехтин, малко сол, малко ябълков оцет или лимонов сок.
7. Ядете без да мислите. Ритъмът на живот е много забързан, нямаме време да ядем етикетите и взимаме първото, което ни попадне в магазина.
8. Строги диети. Много холивудски диети бързо завладяват света, но в последствие се оказва,че могат да навредят на тялото ви. Такъв е случаят с диетата Дюкан, която залагаше на отслабването с ядене на повече протеини.
9. Объркване. Решаваме, че нещо е здравословно, защото така сме чули. Научете се да проверявате какво ядете и да научите повече за здравословното хранене и храни.
10. Емоции. Много често затлъстяването и наднорменото тегло се дължат на емоционален проблем, свързан със самочувствието и липсата на увереност.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *