Гладуването като начин за отслабване

Гладуването е древен лечебен метод и се състои във въздържание от прием на храна. Това въздържание от храната може да е и по други причини: доброволно, медицинско, духовно или политическо.

gladuvane-palno

Нека разгледаме доброволното гладуване, като начин за отслабване. Разбира се, има и други лечебни цели.

Доброволно лишаване от храната

Пълното гладуване (водна диета) означава въздържание от всякаква твърда или течна храна, с изключение на вода. Прави се за определен период от време, целта е организмът да си почине, да изхвърли токсините, да се възстанови и така да отслабнете. Такъв вид диета е подобна на строгите нискокалорични диети и трябва да сте много внимателни.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Частичното гладуване ограничава приема на храни без особено хранителна стойност. Може да приемате плодови сокове,gladuvane чай, бульони, хранителни добавки. Този вид диета е за хора, които не могат да издържат на водната диета.

Етапи на гладуването

Етап на приготвяне: Намаляват се порциите на всяка хранене, и така докато се стигне до деня на ограничението. В този етап се ядат зеленчуци, избягват се рафинираните храни.

5 дни преди гладуването трябва да спрете цигарите, алкохола и кофеиновите напитки. 3 дни преди гладуването спирате месото, рибата, яйцата, млечните продукти. В навечерието на гладуването ядете плодове и зеленчуци, пиете много вода.

Същинско гладуване: Избирате или пълното гладуване, или частичното. Не ядете нищо, а само пиете течности – или вода, или чай, сокове, бульони.

Етап на захранване: Постепенно възстановявате храненето от подготвителния етап. През този период трябва да тренирате. Продължава толкова дни, колкото и същинското гладуване. Наблегнете на приема на зеленчуци, готвени и сурови, на пресни или сухи плодове, кълнове, пълнозърнести храни. Избягвайте рафинираните храни и кофеиновите напитки, хляб, сирене, животински протеини.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *