Енергийният баланс – ключът към отслабването

otslabvane-kilogrami

Енергийният баланс е ключът към предпазването от затлъстяване. До този извод стигат учените, които участваха във форума „Енергийният баланс като мотор на здравето“, който се проведен в рамките на 3- ия Световен Конгрес по хранене и здравеопазване.

Какво е енергиен баланс? Това е връзката между калориите, които приемаме от храната и напитките и тези, които тялото ни използва под формата на енергия, за да вършим ежедневните си дела. Логично е, че ако приемаме повече калории, от тези, които изразходваме, ще напълнеем. В обратния случай – отслабваме. Ако изгаряте толкова калории, колкото поемате, поддържате теглото си.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

dieta-saveti-1

КАКВО ВЛИЯЕ ВЪРХУ ЕНЕРГИЙНИЯ БАЛАНС?

Според експертите на симпозиума, както генетични фактори, така и от заобикалящата ни среда влияят върху енергийния баланс. „Сред заобикалящите ни фактори за начинът на хранене и движението, часовете сън, стресът, температурите на околната среда, влияят върху баланса“.

Да изминем с 2000 крачки повече или да изядем със 100 калории по- малко, са някои от малките навици, които се препоръчват, за да сме здрави и да се предпазим от затлъстяване.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *