Горчивите храни предпазват от затлъстяване

Помнете, че лимон и грейпфрут помагат при отслабване

горчиви храни отслабване

Вашето тегло зависи от страхотно много фактори – хранителните навици, двигателната активност, времето за хранене, дали ходите ли на фитнес или просто се търкаляте пред телевизора с купа чипс в ръка. Отскоро може да добавите към списъка и вашите вкусови рецептори, които до голяма степен определят дали ще бъдете слаби или дебели.

Едно ново проучване разкрива, че хората с висок Индекс на телесната маса са склонни да изпитват отвращение към горчивите храни и да ги избягват при всеки удобен случай (къдраво и брюкселско зеле, грейпфрут, лимони, други плодове и зеленчуци). Учените също така установиха, че хората с нисък ИТМ пък са на обратния полюс – повечето от тях обожават да ядат точно тези храни.

Въпреки че това изследване не показва причинно – следствената връзка между вкуса и затлъстяването, все пак от него могат да се извадят определени изводи. На първо място именно горчивите храни са шампионите при отслабване (например листните зеленчуци), които доставят много витамини, фибри и полезни въглехидрати, а в същото време са нискокалорични. Второто важно откритие на учените е, че хората които не обичат горчиви храни не са генетично предразположени към наднормено тегло, а си създават проблеми сами именно заради вредните си навици.

„Хората трябва да разберат, че именно тези продукти са най – полезни при отслабване. Ако като цяло са ви неприятни на вкус, можете да експериментирате без ограничения – никой няма да ви се скара, ако натопите грейпфрута си в мед например. Бъдете уверени, че те ще ви помогнат да поддържате здравословно тегло”, казват от групата.

В крайна сметка тук още един път ще припомним, че здравословното отслабване задължително включва завишен прием на пресни зеленчуци и плодове, и занижен на захар, олио, бял хляб и животински мазнини.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *