15 тайни за отслабването

„Яжте по- малко и се движете повече“, всички сме свикнали да чуваме тази реплика, когато тръгнем да отслабваме. Но ако беше толкова лесно, щеше да има много повече хора със слаби и стройни тела. Отслабването е по- сложен въпрос и обхваща повече фактори. Ето какви стъпки трябва да предприемете, за да отслабнете ефективно:

otslabvane-sedmica

1. План. Най- важното е да планирате какво ще правите. Какви са целите, какъв ще е режима на хранене, на движение и пр. Бъдете реалисти и не бъдете много строги със себе си. Трябва да сте много търпеливи при този процес.
2. Почивка. Добрият сън не само ни зарежда с енергия. Помага да елиминираме мазнините по правилен начин. Когато спим по- малко от 7 часа, се увеличава апетита, забавя се метаболизма.
3. Малки закуски? В много диети за отслабване се предвиждат малки закуски между основните хранения, за да се поддържа метаболизма в ритъм. Но най- доброто решение за такъв вид закуска е плод.
4. Контрол. Повечето хора изобщо не следят колко калории поемат през деня. Това е много опасно, ако искате да отслабнете. Това обаче не означава, че трябва да се вманиачавате. Просто четете етикетите на храните, които купувате.
5. Повече движение. Живеем все по- заседнал начин на живот. Задължително е да включите движението в живота си.
6. Без течни калории. При диетите течностите винаги остават в страни от вниманието, но те реално могат да ни донесат много повече калории. Пийте най- много вода. Избягвайте газираното, купешките натурални сокове, алкохола и пр.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

otslabvane-sedmitsa
7. Свободен ден. Следването на диета за отслабване не е лесно. Затова отделете един ден в седмицата, в който да хапвате и по малко от любимите си храни.
8. Тежести. Освен кардио тренировките, упражненията с гирички също са много полезни за отслабването. Не само активират мускулните влакна, но и ускоряват метаболизма.
9. Подкрепа. Разкажете на приятелите и семейството, че искате да отслабнете. Опишете им какво ще правите, за да знаят и да се съобразяват.
10. Разнообразие. Комбинирайте различни видове спорт: кардио, тежести, и други, които ви харесват. Така по- лесно и бързо ще отслабнете.
11. Техниката на заместване. Ако ядете много въглехидрати, опитайте се да заместите някои от тях, например паста, хляб, с плодове и зеленчуци.
12. Прости решения. Не е задължително да давате пари, за да купувате скъпи фитнес уреди у дома, пускайте си клипчета от интернет с тренировки, или използвайте въже.
13. По- малко време. Почивките между упражненията не трябва да са повече от 30 секунди. Така ускорявате много повече метаболизма.
14. Комбинация от движения. Упражненията трябва да преливат едно в друго.
15. Повече здравословни мазнини. Между 25% и 35% от калориите в диетата ви трябва да идват от здравословни мазнини.

Още сензации:

loading...

Един отговор за "15 тайни за отслабването"

  1. Хубавец   30.09.2014 at 17:18

    То това не са тайни. Тайната е как да ядем по-малко и как да се движим повече. Който ми я разкрие тази тайна го признавам.

    Отговор

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *