Китайската храна: Добра или лоша за отслабване?

Направете вашия здравословен избор

В последно време китайската кухня е сред най – спорните, поне когато се говори за здравословно хранене. Някои експерти твърдят, че е много полезна, питателна и здравословна, а други са точно на обратното мнение.

отслабване и китайска кухня

„Китайската храна е калорична бомба, чиято единствена цел е да унищожи вашата физика и да ви попречи да отслабнете. Обърнете внимание на размера на порциите, на начина на приготвяне. И особено на сосовете, пълни с натрий, захар и мазнина”, казват противниците.

Каква е истината? Както и при всичко останало на този свят, тя се спотайва някъде по средата. Представяме на вашето внимание три популярни китайски ястия, изследвани и оценени от диетолози.

Пиле с броколи и джинджифил – Полезно!

Това ястие има доста натрий, но концентрацията може да бъде лесно занижена. Просто помолете готвача да сложи по – малко сол и да използва соев сос без натрий. В същото време една хубава порция съдържа около 450 калории, 60 гр. протеин, 38 гр. въглехидрати и 11 гр. мазнини. Добра доза за всеки културист в основен период.

Скариди с мед – Вредно!

Тук съотношението между веществата определено не е в полза на спорта. Обичайно ястието съдържа 660 калории, едва 26 гр. протеин, цели 38 гр. мазнини и 53 гр. въглехидрати.

Пиле със сусам – Може би

Порцията вкусно пиле със сусам не е най – ужасният избор на земята, но въпреки това ползата от нея е доста спорна. Защото има почти 800 калории (колкото 2 нормални порции!), цели 36 гр. мазнини и 50 гр. въглехидрати. Накрая оставихме най – хубавото – невероятните 70 гр. протеин.

Както виждате, тук старата максима „важно е какво ядеш, а не колко” важи с пълна сила. Защото китайската кухня може да бъде перфектно ядене за атлети, но когато се приготви както трябва. Така че не се лишавайте от този екзотичен вкус, просто направете малки и полезни промени в рецептите.

YouTube Preview Image

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *