Храни, които ни карат да не чувстваме умора

Възможно в определен момент през деня да почувствате умствено и физическо изтощение без обяснение. Това може да се дължи на храненето, тъй като има храни, които увеличават умората. Ето някои от тях:

umora

– Храните богати на захар често се възприемат като източници на енергия за тялото. Но е точно обратното: изтощават организма, тъй като бързо се обработват. Голямо количество енергия, която трябва да се използва за други процеси, се насочва към този. Захарта ни дава прилив на енергия за много кратко време.
– Храните, богати на вредни мазнини, също изтощават тялото ни. Трудно се обработват от храносмилателната система, така че не отделят много енергия. Храните, които съдържат много мазнини, причиняват тежест, преяждане и преумора малко след като сме ги приели.
– Има някои храни, които са тежки за организма ни и затова причиняват сънливост след консумацията им: пуешко, прясно мляко, зърнени храни, пълнозърнест ориз, бобови. Консумацията на тези храни е важна, защото ни доставят незаменими вещества, но трябва да контролираме приема им.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

kafe-kofein
– Кофеинът причинява хиперактивност и държи нащрек мозъка ни. Кафето е подходяща стимулираща напитка и зарежда с енергия тялото ни. Но не трябва да прекаляваме с консумацията му, тъй като може да причини безсъние, което води до изтощение
– Умората може да се дължи и на дехидратация, когато приемаме малко течности през деня. А дехидратацията води до изтощение. Основните симптоми, че тялото ни се нуждае от повече течности са липса на концентрация и главоболие. Най- подходящата напитка за тялото ни е водата.
– Голямата консумация на храни с активни химикали могат да променят баланса в тялото и да причинят умора и други проблеми.
– Прекалената консумация на „бърза“ храна като хамбургери, хот- дог, пица, пържени картофи и пр, се отразява негативно на тялото ни. Засилват усещането за изтощение, умора и липса на концентрация.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *