Зимната умора не е по-малка от пролетната. 5 златни съвета как да я надвием

Умората
Умората

През зимата повечето хора страдат от честа умора. Познаваме това състояние – нищо не ни боли, но постоянно ни се спи. Безпричинно сменяме настроението си и околните непрекъснато ни дразнят. Най-често тези симптоми преследват хората, които се занимават с умствен труд. Лекарите казват, че в последните 5 години зимната умора е не по-малко изтощителна за организма от пролетната.

Ако и вие сте от хората, които се чувстват отпаднали в студените дни, следните съвети са именно за вас.

Умората– Не правете нищо поне 5 минути от всеки работен час. Най-добрият вариант е да прекарате тези минути на чист въздух в уединение, в разглеждане на списания, стараейки се при това да не мислите за нищо сериозно.

– Колкото и да ви е неприятно в началото, вземайте всяка сутрин по един студен душ или поне обтривайте тялото си с хавлиена кърпа, навлажнена със студена вода. Това ще ви зареди с бодрост.

– Приемайте витамини от групата В под формата на таблетки. Преди това обаче се посъветвайте с лекаря си.

– Старайте се да ядете храна, богата на калций – сурови зеленчуци и плодове, мляко, сирене. Заменете месото с риба и ядки.

– Преди лягане накисвайте краката си за 10 минути в леген с топла вода (40 градуса). Тази процедура изтегля кръвта от главата и осигурява пълноценен сън.

ВИЖ ВИДЕОТО:

 

http://youtu.be/MB_TXGV5SBA

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *