Яденето в часовете за сън ни кара да напълняваме

Има занимания, които променят ежедневието ни, например, да се забавляваме през нощта, да работим или да стоим до сутринта в социалните мрежи. Тези промени ни служат за извинение, за да ядем в часове, когато обикновено спим.

yadene-prez-noshta

Яденето през нощта спомага напълняването и метаболитния синдром, съветват лекарите. Във всички клетки на тялото имаме гени – часовник, затова органите ни са разпределили функциите си стриктно в рамките на 24 часа и така регулират метаболизма на глюкозата.

Всеки процес се координира от циркаден ритъм, който въвежда ред във функционирането на тялото и позволява нормалното функциониране на физиологията ни. Затова, объркването на тези цикли води до напълняване и метаболитен синдром.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

noshna-dieta-3

Циркадните ритъми са резултат от циклите на Земята. Денят и нощта изискват адаптиране на поведението и органите. През деня сме активни, будни, ядем и храносмиламе. През нощта спим, почиваме, възстановяваме тъканите, влизаме в цикъл на пестене на енергията и температурата ни пада.

Дори да ви изглежда, че циклите не са важни, тялото ни постоянно трябва да се придържа към тях. Когато някои стои буден посред нощ, яде по никое време и обърква биологичния си часовник, изпраща грешни сигнали на органите и се стига до безпорядък в тялото.

Това се случва, когато типични дневни функции, се изпълняват през нощта, когато организмът ни не е готов да ги спазва.

Храненето през нощта променя нивата на глюкозата, холестерола и триглицеридите, като причинява проблеми с наднормено тегло.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *