5 по- особени причини за напълняване

Чудите се защо в последно време качвате постоянно килограми, като не сте променили нищо в храненето си, нито в двигателната си активност. Нека разгледаме 5 по- особени причини, които може би са причината за напълняването ви.

napalnyavane

1. Депресирана сте. Много антидепресанти имат като страничен ефект напълняване. Понякога хората качват между 2 и 8 кг повече, като натрупването продължава прогресивно във времето.

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

2. Имате бавно храносмилане. Когато червата работят по- бавно от нормалното, се вижда ясна тенденция към качване на килограми. Ако често имате запек или не пиете много вода, вероятно напълнявате заради натрупването на тези фактори.

3. Остарявате. На 40 години не можем да изразходваме толкова калории, колкото на 20. Това означава, че трябва да се движим повече, за да поддържаме теглото си и нормалната работа на метаболизма. Трябва да промените и храненето си в известна степен, като намалите рафинираните храни, тези, които са мазни и с повече захар.

glad

4. Имате плантарен фасциит. Много заболявания, свързани с опорно- двигателната система, като остеоартрит или болки в коленете или ханша, водят до качване на килограми. Тези състояние ни карат да ограничаваме движението и разхода на калории.

5. Тялото ви не усвоява някои хранителни вещества. Ниско съдържание на витамин Д, магнезий или желязо могат да увредят имунната ви защита и да намаляват енергията ви. Така няма да имате желание да спортувате и да се движите повече.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *