Как да утоляваме глада, когато искаме да отслабнем

Когато сме на диета за отслабване, моментите, когато сме изнервени от глад или усещаме вълчи апетит, никак не са малко. Важното е, когато това се случи, да знаете какво можете да ядете, така че да не нарушавате режима си. Има храни, които по никакъв начин няма да навредят на диетата ви за отслабване, а в същото време ще ви помогнат да неутрализирате глада.

„ТОП СИЛУЕТ SLIM“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

celina

Учените обаче са достигнали до интересни факти. „Пържените картофи не са ни любима храна от началото на живота ни, а пълнозърнестата паста – омразно ядене. Това се случва с времето, в отговор на това, което ядем. Храната променя начина ни на мислете. Ако от деца ядем вредна храна, като възрастни, когато огладнеем например, първо се насочваме към нея.

Изборът на храна наистина променя реакцията на нашия мозък спрямо висококалоричната и нискокалоричната храна. Когато започнем да избираме последната, с времето, когато усетим пристъпи на глад, ще започнем да се насочваме към нея. Ето някои напълно диетични храни, които не само утоляват глада, но и не пречат на отслабването.

brokoli-dieta

1. Целина. Тялото изгаря калории, за да храносмели това, което ядем. Няма да натрупаме мазнини обаче, ако тялото изразходва повече енергия, отколкото приема. Целината съдържа 16 калории в 250 грама.
2. Кале. Съдържа 33 калории в 250 грама. Хората, които ядат малко от този вид зеленчук, са по- пълни, сочат научните изследвания.
3. Броколи. Когато говорим за „0 калории“, кръстоцветните зеленчуци са най- подходящи. Те съдържат много фибри. Тези зеленчуци ни карат да се чувстваме много сити, а съдържат само 31 калории.
4. Аспержи. Съдържат само 25 калории в 100 грама. Имат диуретично свойство и ни помагат да се изчистваме от токсините.
5. Гъби. Съдържат чудесни антиоксиданти, Съдържат 33 калории в 100 грама.
6. Мерлуза. Този вид бял риба съдържа само 70 калории в 100 грама. Доставя ни много качествени протеини. Може да ги готвите на скара, за да избегнете увеличаването на калориите при пържене.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *