Ефективни решения при емоционален глад

Понякога често се бягаме от проблемите си, като се наядем. Един стресиращ ден винаги завършва с парче торта или вкусен сладолед, или шоколад, за да озаптим хормоните си. Разбира се, това поведение не е проблем, ако се случва от време на време. Но ако ни стане навик и се повтаря ежедневно, вече трябва да вземем мерки.

emocionalen-glad-saveti

1. Как да идентифицираме емоционалния глад? За да спрем емоционалния глад, първо трябва да го идентифицираме. Ето как да го направите:
– Анализирайте дали наистина сте гладни. Обърнете внимание на признаците: чувствате ли, че ви липсва енергия? Къркори ли ви стомахът?
– Помислете за емоционалното си състояние: нервни ли сте, отегчени ли сте?

„ТОП СИЛУЕТ СЛИМ“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

2. Съвети как да избегнем емоционалния глад. Трябва да сте търпеливи. Програмирането на мозъка и промяната на поведението изисква време.
3. Бъдете умни. Много често емоционалният глад се ражда и се развива автоматично. Полезно е да си водите всеки ден дневник какво ядете и по кое време. Така ще разберете по- добре поведението си относно храненето.

cheren-chai
4. Пийте черен чай. Пийте го, за да преодолеете емоционалния глад. При хората, които пият напитката, се регистрира спад на кортизола, който е хормона, който се отделя при нерви и стрес.
5. Масаж на краката. Седнете на удобно място. Събуйте обувките. Масажирайте си ходилата с малка топка. Така намалявате сърдечния ритъм и падат нивата на кортизол.
6. Дишайте. Дълбоко дишайте, ако усетите, че ви дояжда от емоции. Така ще излъжете тялото, че ще спите. Ще се отпуснете и ще се освободите от емоционалния глад. Затворете очи, вдишайте 10 пъти дълбоко и бавно.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *