3 опасности, когато прекалите с тренировките

Всички знаем, че тренировките за важни не само за отслабването, но и за да сме в добро здраве, да имаме енергия и да сме по- силни.

uprajneniq-prekalqvane

Има обаче тънка линия между здравословното следване на тренировъчен режим и вманиачаването по спорта. Нека разгледаме разликите.

За да отслабнат или да са във форма, или просто да са в добро здравословно състояние, много хора се увличат по спорта и губят мярката. Но всяко прекаляване, води със себе си неприятни последици.

„ДИЕТИН- КОМПЛЕКТ“ – ТОП ПРОДУКТ ЗА ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

Ето 3 неща, които могат да ви се случат, ако прекалявате с физическото натоварване:

Забавяте метаболизма

Правенето на упражнения за дълъг период от време може да доведе до отрицателен ефект и да засегне метаболизма ви. Затова виждате хора, които тренират с часове кардио, но не успяват да отслабнат. Това се случва, когато метаболизмът е под напрежение, защитава се, а вие усещате по- силен глад и спад в енергията си.

preumora-trenirovka

Изхвърляте много свободни радикали

Тренировките позволяват на тялото ви да изхвърля опасните свободните радикали – по контролиран начин, когато правим упражнения. Когато обаче прекалите, свободните радикали атакуват клетките на тялото от мозъка, кожата и сърцето.

Освобождавате кортизол

Прекаляването с кардиото освобождава много кортизол, който причинява натрупване на мазнини по корема. Отслабва костите, разрушава мускулите и уврежда ставите.

Умереното правене на упражнения е изключително полезно. Но прекрачването на границите води до редица нежелани странични ефекта.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *