Митове за отслабването

Нека разгледаме някои популярни митове, свързани с отслабването:

otslabvane-s-dieti

1. Правенето на упражнения е най- добрият начин за отслабване: грешно.
Въпреки че тренировките са много важни за отслабването, ускоряването на метаболизма и тонизирането на мускулите, ако тренировката не е съпроводена с подходяща диета, няма да се отрази много на фигурата ни. Може да тренираме редовно, но ако ядем всичко, което ни попадне, резултатите ще са много слаби.

„ТОП СИЛУЕТ SLIM“ – ЗА БЪРЗО ОТСЛАБВАНЕ! ВИЖ ТУК:

2. Само ходене е достатъчно, за да отслабна: грешно.
Само една разходка не е достатъчна, за да свалим излишните килограми. За да изгаря тялото ни значително количество калории, трябва да съчетаете движения с различна интензивност. Редувайте различни кардио дисциплини, например, 15 минути с колело, 15 минути на пътечката, 15 минути на кростренажор. Включете и упражнения с гирички или клекове. Разходка по 30 минути, поне 3 пъти седмично, е полезна за сърцето, но не е решаваща за отслабването.

otslabvane-4-kg

3. От въглехидратите се напълнява: грешно.
Това е може би най- разпространения мит. Въглехидратите са мощни източници на енергия, които се съдържат в храните. Тялото изгаря по- лесно калориите, които идват от въглехидрати, отколкото тези, които идват от мазнините. Пълнозърнестия хляб и паста или картофите на пара са здравословни въглехидрати, но смесването им с масло или пърженото им, добавят много мазнини и така става нездравословни. Важно е и как приготвяме храната.

4. Ядем повече мазнини, повече мазнини трупаме: вярно.
Ако поемаме много мазнини с храната, тялото трупа още повече. Излишното тегло се дължи обикновено на това, че не можем да изгорим приетите мазнини. Тук не броим липидите, които се натрупват по тялото ни под формата на целулит.

5. Ако ядем малко, отслабваме по- лесно: грешно. Вярването, че ако гладуваме ще отслабнем, вече е оборено от науката. Ако тялото ни получава малко хранителни вещества, влиза в състояние на спешност и започва да трупа повече мазнини, като забавя метаболизма.
Така изгарянето на калории е много по- трудно. Хранете се по 4- 5 пъти дневно, но с по- малки порции. Така метаболизмът ни ще работи постоянно.

6. Здравословният живот помага за отслабването: вярно.
Повечето хора с наднормено тегло си дават сметка кои вредни навици са ги довели до това състояние. Повечето от нас знаят кое е полезно и кое – не. Хранете се здравословно и бъдете физически активни.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *