Защо млечните протеини са полезни за косата

Косата ни е изградена от протеини, които са й необходими, за да расте и да се възстановява. Съществуват два вида протеини в млякото: казеин и суроватка, които са много полезни за косата.

kazein

Хранителен режим, който не осигурява достатъчно протеини, може да направи косата тънка или да влезе в неактивно състояние и да спре да расте.

Здравата коса е директен резултат от здравото тяло и хранителния режим, който включва млечен протеин. Той прави косата гъста и блестяща. Изберете органични източници на казеин и суроватка или готови пакетирани продукти, на чийто етикет да пише „без добавени хормони на растежа“, защото могат да причинят косопад.

„ЕФЕКТ- 2“ – ЛОСИОНЪТ СРЕЩУ ОПЛЕШИВЯВАНЕ И КОСОПАД! ВИЖ ТУК:

kosa-aminokiselini

Суроватката е остатъчен продукт от производството на мляко. Използва се за превенция на косопад, прави косата силна и й помага да расте по- бързо. Обикновено се продава като хранителна добавка за трупане на мускули. Външната употреба на течна суроватка може да стимулира космените фоликули. Смесете един жълтък, мед и течна суроватка, за да образувате паста. Масажирайте със сместа скалпа и завийте с топла кърпа главата си, за да влезнат по- добре хормоните. Изчакайте 20 минути и измийте с хладка вода.

Казеинът съдържа голямо количество от аминокиселината глутамин , един от 22- те различни аминокиселини , които изграждат протеините. Доказано е, че глутаминът стимулира растежа на косата.

Здравата коса се нуждае от протеини и въглехидрати. Затова млечните протеини са полезни за здравословния растеж на косата. Млечните продукти, които съдържат казеин и суроватка съдържат и естествена захар, наречена лактоза. Повечето животински източници на протеини, като месо, риба и яйца, не съдържат протеини.

Още сензации:

loading...

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Моля, въведете отговор: *